Prijzen en meer

Prijzen

Veel sieraden maak ik in opdracht van klanten. Unieke ontwerpen hebben ook unieke prijzen. Vaak kan een ontwerp aangepast worden en daarmee verandert ook de prijs. Wil je de prijs van een sieraad weten, of heb je andere vragen, stuur me een berichtje en ik zal zo snel mogelijk antwoorden.

Een deel van de sieraden uit mijn eigen lijn staat in mijn etsy shop: www.etsy.com/shop/mirjamvormgeving . Hier zie je alle prijzen en kan je ook direct sieraden kopen.

Zo houd je je sieraden lang mooi

Doe je sieraden af tijdens het douchen, sporten, slapen, zwemmen en bij zwaar werk, zoals werken in de tuin of klussen. Ben vooral voorzichtig met sieraden waar edelstenen of parels in zitten. Vermijd contact met cosmetica en chemische producten, zoals crèmes en parfum. Vooral parels zijn hier gevoelig voor. Berg je sieraden op op een luchtdichte plaats, zoals in een sieraden doosje. En niet in een vochtige ruimte, zoals de badkamer.

Zilver

De zilveren sieraden zijn gemaakt van massief sterling zilver. Na verloop van tijd kan zilver dof of zwart worden. Dit is een natuurlijk proces en is eenvoudig te voorkomen door regelmatig je sieraden op te poetsen met een poetsdoek. Is je sieraad erg zwart geworden dan kan je zilverpoets gebruiken. Mocht het niet lukken, dan kan je altijd je sieraad bij mij opnieuw laten polijsten.

Goud

Gouden sieraden kunnen opgewreven worden met een poetsdoek als ze dof geworden zijn.

Verguld

Enkele sieraden in mijn collectie zijn verguld. Dit zijn zilveren sieraden met een gouden laagje, zoals kleine oorringetjes. Deze kunnen voorzichtig met een poetsdoek opgewreven worden om de glans terug te krijgen wanneer ze dof geworden zijn.

Messing

Messing heeft een mooie gele kleur en glans net als goud en heeft als voordeel dat het veel goedkoper is. Messing heeft wel speciale zorg nodig. Na verloop van tijd wordt messing dof en kan het donkerder worden. Dit is een natuurlijk proces, maar kan eenvoudig voorkomen worden door regelmatig je sieraden op te wrijven met een poetsdoek. Is je sieraad echt donker geworden dan kan je koperpoets gebruiken. Messing kan na langdurig contact met de huid de huid verkleuren. Dit is niet schadelijk. Om dit te voorkomen heb ik er voor gekozen geen sieraden te maken die langdurig contact met de huid maken, zoals ringen. Wel maak ik bijvoorbeeld bedeltjes voor oorringen van messing waarbij het oorringetje zelf van verguld zilver is. Of een hangertje voor aan een (verguld) kettinkje. Ook messing sieraden kan je altijd bij mij opnieuw laten polijsten.

Edelstenen

Heb je een sieraad met een edelsteen dan kan er vuil achter de steen ophopen. Gebruik dan een zachte tandenborstel en warm water met zeep om voorzichtig het sieraad te poetsen.

Kleine oorringetjes

Soms kan het lastig zijn om kleine oorringetjes met een scharnier in te doen. Wat kan helpen is de oorbel van achter naar voor in te doen. Dan kan je in de spiegel beter zien wat je doet.